TV-studioiden viestiseinät ovat tulleet jäädäkseen!

Jokaisessa huushollissa on televisio ja joskus se on iha jopa aukikin. Jokainen varmasti on huomannut, kuinka jokaiseen live-lähetykseen on saatu nostettua esille viestiseinä. Mahtavaa!

Mielipide

Television live-lähetykset eivät nykyään ole enää mitään, jos koko lähetyksen ajan ei pysty aktiivisesti seuraamaan viestiseinää. Niin mitä siis? No viestiseinää, jolla voi osallistua live-lähetyksen keskusteluihin, ottaa kantaa somessa ja viestisi näkyy kaikelle katsojakunnalle.

Viestiseinä

Viestiseinälle voi lähettää omalla kännykällä viestejä (c) Sofiadigital

Viestiseinän idea on allekirjoittaneelta alunperin hieman hakusessa. Varsinaisena tavoitteena viestiseinällä on kaiketi ollut lisätä katsojien määrää ja antaa katsojille mahdollisuus osallistua lähetykseen omilla mielipiteillä ja aiheilla. Niin, ja totta kai live-seinän avulla saadaan katsojien kesken myös herätettyä keskustelua.

Live-seinällä näkyy siis katsojien kysymykset ja mielipiteet. Ei, ei aivan kaikki, mutta parhaimmat nostetaan esille. Omalla mielipteellä ja aiheella voidaan viedä esimerkiksi keskusteluohjelmaa eteenpäin ja esittää ohjelman vieraille katsojien esittämiä kysymyksiä.

Miten seinälle pääsee?

Niin, olemalla orjallisesti mukana ohjelman kulussa. Seuraten mitä ohjelmassa todella käsitellään ja ottamalla kantaa käsiteltäviin asioihin. Ja pitämällä somen auki!

Vanhaan hyvään aikaan, jos sellaista oikeasti on edes ollut, oli keskusteluohjelmille asetettu oma numero, johon tekstiviestin lähettämällä pääsi osallistumaan live-lähetykseen. Nykyisin suosituin menetelmä taitaa kuitenkin olla Twitter. Twiittaamalla aiheeseen ja lisäämäällä häshtägejä, viestiäsi seurataan ja mielipteesi tai kysymyksesi saatetaan nostaa mukaan keskusteluun.

Toki mukana on Twitterin lisäksi muitakin somen kanavia, perinteisenä esimerkkinä vaikka Facebook ja Instagram. Instagramissa usein järjestetään aiheeseen liittyvää kisaa tai arvontaa, harvemmin live-lähetyksissä Instagramin kuvia nostetaan esille. Toki riippuu kyseinen toiminta paljon telkkariohjelmastakin.

Miksi siis

Onhan se mukava ottaa kantaa esimerkiksi keskusteluohjelmiin, eikö? Pääsee mukaan omilla jutuilla ja mielipiteillä, tai ainakin siihen luodaan mahdollisuus. Suomi Areena on kesäisin ollut hyvinkin suosittu ja kansalaisten mielipiteitä tahdotaan ehdottomasti saada mukaan keskusteluun. Pääsee siis mukaan, vaikka ei itse olisikaan varsinaisesti paikalla.

Samoin urheilun osalta tiuhasti seurataan kansalaisten mielipiteitä esimerkiksi jääkiekko tai futisottelun merkeissä. Käydään keskustelua ja asiantuntijoille esitetään kansalaisten kysymyksiä ja mielipiteitä. Ja mikä parasta, somen kautta pääsee kannustamaan omaa suosikkia, ihan koko katsojakunnan nähden.

Viihdeohjelmia taas pääsee kommentoimaan ja jakamaan myös omat kannustukset suosikeille. Hehkuttamaan kuka on oma suosikki ja repeilemään muiden katsojien kanssa lähetyksen parhaita paloja taas uudelleen.

Varjopuoli

Onko live-seinällä olemassa myös varjopuoli vai pelkkää hienoa toimintaako se on? Kuten kaikki varmasti tietävät, kaikella on olemassa varjopuoli. Aina mahtuu katsjokaartiin se yksi mätä omena, jonka on pakko päästä lyttäämään koko kansakunta. Varsinainen mielensä pahoittaja siis.

Toki viestiseinälle paukkuvat jaarittelut kulkevat pienen suodatuksen läpi, eikä kaikista ilkeimipä kommentteja lähetykseen asti kaiketi päästetä. On kuitenkin keskustelua herättävää ja tasapuolista tuoda ilmi myös negatiivisempia ajatuksia ja kannanottoja. Siitähän keskustelu ja viestiseinä usein saa vauhtia alleen, kun seinälle paukahtaa yhdenkin mielensä pahoittaneen kommentti tai mielipide. Ja hoplaa, niin on taas viestiseinällä hetkeaikaa vauhtia ja keskustelua!