No tottahan toki perustetaan, ja syitä siihen voidaankin käydä kohta kohdalta läpi. Onhan se hienoa saada myös takapajuista pohjolaa maailman kartalle. Ennen kaikkea on kuitenkin hienoa, että suomalaiset uskaltavat toteuttaa itseään enemmän ja samalla kotimaiset webhotelli-yritykset kiittävät, kun serverihuoneiden kovalevyt täyttyvät uusien bloggareiden nettisivuista.

Matkaajat

Hii-o-hoi ja tuulta purjeisiin! Miksi maailman matkaaja ei perustaisi omaa blogia, jossa jakaisi omia kokemuksiaan ja matkavinkkejään lukijoiden kanssa? Eihän siinä mitään järkeä olisi, että tutustut maailman siisteimpiin kolkkiin ja pidät kaikki hauskat jutut itselläsi. Okei, ehkä saatat kertoa lähimmillesi enemmänkin menosta ja meningistä, mutta on se myös lukijoiden näkökulmasta aivan mahtia lukea toisten kokemuksia.

Ja hei, mistä saada parempia vinkkejä kuin itse paikalla käyneeltä? No ei yhtään mistään! On aivan mahtavaa lukea erilaisia matkablogeja ja kerätä itselle uusia kohteita seuraavaan matkustuksen viisivuotissuunnitelmaan.

Lifestyle

Parasta ikinä lifestyle-blogeissa on tyypit, joille sattuu ja tapahtuu aivan normaalissakin elämässä jatkuvasti kommalluksia. Mikä voi olla nautinnollisempaa, kuin seurata jonkun täysin tuntemattoman elämää ja hihkua, että jonkun muunkin elämä on kirottu erinäisillä kommelluksilla. Huippua suorastaan.

Niin, voihan jonkun mielestä olla aivan mahtavaa myös seurata blogia, joka kertoo perus-Pirkon elämisestä ja olemisesta. Ei siinä ole mitään väärää, päinvastoin. On mahtavaa, että myös me tiukkiksiakin tiukkiksimmat suomalaiset olemme vihdoin saaneet jalkaa maailman oven väliin ja uskallamme jakaa omaa olemistamme muiden kanssa! Siksi, oi siksi lifestyle-blogit ovat mahtavia!

Sisustusblogit

Mistä löytää muka maailman uusimmat tuulet sisustuksessa, jos ei blogeista? No ei mistään! Blogeista saa aivan mahtavia tee se itse-ideoita ja vinkkejä sisustukseen.

Jos viihdyt siis kotona ja sisustus sekä kodin viihtyisyys on A1-luokan asia, niin mikset jakaisi omaa viihtyisyyttäsi myös muiden suomalaisten kanssa. Ei ole syytä pantata hyviä vinkkejä vain itsellä, vaan jakaa ne vaikka koko maailmalle. Sisustusblogeja on olemassa aivan huikea määrä ja samoin on sisustustyylejäkin. Ei siis ole olemassa vain yhtä oikeaa linjaa sisustusblogin pitämisessä, vaan blogissa voi jakaa juurikin niitä omia juttuja ja juttuja joita itse pitää ihan huippuina!

Ammattilaisbloggaajat

Bloggaaminen ei varmasti Suomessa ole ihan yhtä tuottavaa, kuin esimerkiksi jenkkilän suuressa maailmassa supertähtien kesken. Ei, kukaan ei väitä etteikö blogilla voisi lyödä rahoiksi. Tottakai voi, jos vaan yhteistyötahoja löytyy ja riittävä lukijakunta. Silloin kirjoittamisen vaihtaminen valuutaksi onnistuu varmasti ja saadaan mahdollisesti kylmää Pohjolaa myös maailman kartalle.

Ammattilaisbloggaajia toki löytyy Suomesta jonkun verran, mutta ei ehkä kannata laittaa omaa blogia pystyyn vain sen vuoksi että sillä voi lyödä rahoiksi. Valitettava totuus on meinaan se, että blogilla tienaaminen ei ole ihan helppoa hommaa. Ja lukijakunnan kaikotessa taivaan tuuliin, myös tulot katoavat taivaan tuuliin. Blogin perustamiselle on siis oltava todella jokin muu syy, kuin helpon rahan tienaaminen omilla kommelluksilla.

Ei pidä olla ammattilainen kirjoittamisessa tai ammattilainen missäkään muussa välttämättää, jos tahtoo blogin perustaa. Omassa blogissa voi käydä läpi omia juttuja juuri niitä juttuja joista itse on kiinnostunut. Se jättäköön blogisi pois lukulistalta, ken tahtoo olla blogia lukematta.

Rohkeasti siis vain tarttumaan vaikka ihan harrastusmielessä bloggaamiseen. Bloggaaminen on rentouttavaa tekemistä kaiken muun ohelle. Vaikka teksti ei meinaa toisinaan kulkea millään, voi aina todeta lyhyesti ja ytimekkäästi oman elämän supersankaritemput viimeisen kahden päinä aikana. Lyhyesti siis, koko blogissa ei välttämättä pidä olla mitään järkeä, kunhan se on vain itse kirjoittajalle mukavaa!