Kuluttajan etu, yrittäjän painajainen – internetin vertailusivustot. Vai onko asia kuitenkaan näin?  Internet on tehnyt todella monien asioiden vertailemisesta miltei naurettavan helppoa. Faktatietoa on tarjoa rajattomat määrät ja ihmiset jakavat julkisesti mielipiteitään eri tuotteista ja palveluista todella mielellään ja PALJON. Niimpä miltei asiaa kuin asiaa hankkiessa voit vertailla laajasti valikoimaa sekä ominaisuuksia erilaisten vertailupalveluiden avulle. Nyt aionkin keskittyä kaikista yleisimpiin ja käytännöllisimpiin vertailupalveluihin sekä vinkkeihin tuotteiden vertailuista. Toivottavasti hyödyt sivustosta ja ota yhteyttä, jos sinulla on omia palveluita ja ideoita, joita haluaisit jakaa myös muiden tietoon!

Majoituspalveluiden vertailu

Nykypäivänä reissuun lähtiessä kannattaa käytännössä aina varata majoitus etukäteen. Jo siksi, että saat varmasti yöksi katon pääsi päälle, mutta myös siksi, että saat luultavasti majoituksen huomattavasti edullisemmin, kun tilaat sen netin kautta. Netissä on kymmeniä suosittuja hotellipalveluita, kuten trivago, hotels.com tai ebookers, josta voit varata ja vertailla majoituksia ympäri maailmaa. Majoitusvaihtoehtojen kirjo on erittäin laaja, ja jokaiselle löytyy varmasti juuri se paras vaihtoehto, omiin reissutarkoituksiin.

Hotelli netistä

Paras hotelli löytyy helposti netistä

Majoituspalveluiden etuna on myös käyttäjäarviot. Miltei jokaisesta majoituspaikasta maailmassa löytyy useita arvosteluita yleiseen tasoon, asiakaspalveluun ja netissä annettuun kuvaan sekä sen todenmukaisuuteen liittyen. Samalla saat usein tärkeitä käytännön vinkkejä, esimerkiksi majoituspaikan sijaintiin liittyen, ja millä julkisilla sinne pääsee. Käyttäjäarvioihin kannattaa kiinnittää vähintään yhtä paljon huomiota kuin majoituksen itse tekemään esittelyyn, asiakkaiden suusta sen totuuden yleensä nimittäin kuulee!

Verkkokauppojen vertailu

Verkkokaupat itsessään ovat aivan loistava alusta tuotteiden vertailuille. Niistä löytyy paljon tietoa, yleensä asiakasarviot ovat kokonaan nähtävissä ja useissa verkkokauppa-alustoissa on tehty mahdollisuus laittaa kaksi tai useampaa tuotetta vertailtavaksi keskenään. Mutta myös verkkokauppojen vertailu keskenään on mahdollista! Useat eri sivustot tarjoavat mahdollisuuksia verrata verkkokauppojen palvelua, toimitusaikaa, hintaa sekä valikoimaa. Nämä sivustot keräävät yleensä monipuolista ja varsin todenmukaista palautetta käyttäjien kesken, joten mikäli olet tilaamassa jotain netistä, kannattaa ensin tarkastella hieman eri verkkokauppojen vaihtoehtoja. Hinta ja tuotevalikoima voivat olla loppujen lopuksi toissijainen asia mihin kannattaa kiinnittää huomiota, jos esimerkiksi verkkokaupan toimituksessa on ollut ongelmia tai asiakaspalvelu on ollut nihkeää. Parin euron säästö voikin käydä hyvinkin kalliiksi, jos säästää väärässä paikassa

Sähkö- ja vesisopimusten vertailu

Netistä sähköä

Halvimman sähkön löytää helposti netin avulla

Kodin energian vertailusta on tullut myös hyvin helppoa nykypäivänä. Halvimman sähkösopimuksen voi hankkia helposti netistä, ja kun Citymarketin käytävällä Fortumin myyjät tulevat kysymään sähkösopimuksesi hinnasta, voit hyvällä omatunnolla kertoa heille, että sinulla on jo halvin mahdollinen vaihtoehto. Kannattaakin siis aina uuteen kotiin muuttaessa suunnata johonkin netin hyvistä sähkönvertailupalveluista. Myös vanhemmat sähkösopimukset kannattaa tarkistuttaa tietyin väliajoin, jotta saat varmasti kaikista parhaimman hinnan markkinatilanteen mukaan. Kuka nyt haluaisi maksaa turhaan ylimääräistä?

Sähkövertailupalveluista on myös mahdollista vertailla sähkön ekologisuus. Tähän kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti, sillä ekologisen sähkön käyttö on pieni hinta siitä, kuinka iso etu siitä on maapallolle esimerkiksi polttamalla tuotettuun sähköön verrattuna.

Myös vesisopimuksia on mahdollista vertailla netin avulla. Vaikka vesi tulee yleensä melko kiinteästi tietyltä toimittajalta, on tähänkin hyvä kiinnittää huomiota tasaisin väliajoin. Ja erityisesti jos olet vaikkapa taloyhtiösi hallituksessa, on tässä yksi asia, jota kokouksiin kannattaa tuoda esille!

Nettisopimukset

Ironista sinänsä, mutta myös nettisopimuksia kannattaa ehdottomasti vertailla netissä. Netistä löydät helposti halvimman hinnan sekä nettiliittymien luotettavuuksista kertovia arvioita. Tässäkin kannattaa omalla harkinnalla miettiä, mitä painottaa eniten. Maksaako mieluummin pari euroa kuukaudessa enemmän siitä, että netti toimii varmasti jatkuvasti vai haluatko päästä yksinkertaisesti mahdollisimman halvalla? Joka tapauksessa, niin nettisopimusten kuin muidenkin asioiden kanssa kannustan ehdottomasti vertailemaan hintoja ja palveluita aina netin avulla! Kuluttaja on oikeutettu ansaitsemaan parasta.