Moderneja viihtymispaikkoja on useita ja vielä useampia. Ennen matkaan loikkaamista kannaatkin siis hieman tutustua etukäteen tyrkyllä oleviin viihdykkeisiin ja suorittaa pienimuotoinen äänestys kanssamatkaajien kanssa siitä, mitä kukin olisi valmis näkemään ja kokemaan. Varsinkin, jos kyse on aivan uudesta viihdykevalloituksesta.

Escape roomit

Lähdetään liikkeelle siitä mikä on escape room, jos joku ei ole valtamedian kautta vielä moiseen viihdykkeeseen tutustunut. Escape room on siis kuuleman mukaan hirmuisen viihdyttävä peli. Peli, jossa sinut ja mukanasi tullut ryhmä rämä lukitaan huoneeseen, josta teidän pitää tietyn ajan rajoissa päästä ulos. Huoneesta löytyy vinkkejä ja vihjeitä ulos pääsyyn. Yhteistyön sekä luovan ajattelun avulla huoneesta löytyyratkaisu ulospääsyyn.

Exite live games

Exite on escape room Helsingissä

Allekirjoittanut ei henkilökohtaisesti ole aivan päässyt vielä kyseisen viihdevalloituksen makuun. Toisin ilmaistuna allekirjoittanut ei itse ole kokeillut karata minkäänlaisesta huoneesta aiemmin. Joten siis pienehköllä tutkimuksella ruudulle pläjähtää nyt muiden kokemuksia escape roomeista.

Parhaat kokemukset pääkaupunkiseudulla olevista escape roomeista löytyy kuuleman mukaan Exite Room Escape-yrityksestä, jolla on eri toimipaikkoja keskellä Helsinkiä. Myös huoneita, joissa tehtävä ja ulospääsy suoritetaan löytyy useita. Jokaiseen huoneeseen sisältyy oma tarinansa, ja yrityksen nettisivuilla voikin sukkelasti käydä tutustumassa tarjontaan!

Varmasti löytyy jokaiselle kaveriporukalle tai työporukalle, perheestä puhumattakaan omanlaisensa viihdyttävä kokemus. Kannattaa siis tutustua moiseen muoti-ilmiöön, jonka kerrotaan olevan perin mukava ja erilainen kokemus.

Leffateatterit

Leffoja janoaville on pääkaupungissa vieraileville tarjontaa yllin kyllin. Sen kuin vain tsekkailemaan usean leffateatterin tarjontaa ja päättämään, mikä leffa itselle maistuisi tällä erää mukavimmin.

Finnkinon elokuvateatterit

Finnkinon teatterit ovat yleisimpä Helsingissä

1. Maxim

Historiaa havitseva leffasali. Suomen vanhin leffateatteri on pitänyt majaansa samassa osoitteessa jo yli 100 vuotta. Pieni teatteri on varusteltu kahdella leffasalilla, joissa toisessa on säilytetty historian havinaa kullatuilla korkokuvioilla ja kristallilampuilla. Ehkäpä kokemisen arvoinen!

2. Tennispalatsi

Suuri elokuvakeskus, jossa 14 leffasalia. Uusinta uutta on leffasali nimeltään Scape, jonka tarjontaan kuuluu maailman edistyksellisimmät ääni- ja kuvatekniikat. Kirsikkana kakun päällä mustat luksusistuimet suoraan Italiasta!

3. Bio Rex

Lasipalatsissa sijaitseva vain yhden salin leffateatteri. Kannattaa kuitenkin tsekata mesta, sillä juurikin tämä kyseinen funkkissali toimii useimpien leffafestareiden päämajana.

4. WHS Teatteri Union

Myöskin historiallinen paikka, koska samaisessa salissa on leffoja näytetty jo 1920-luvulla. Erilaisen tästä leffateatterista tekee se, että täällä pyritään näyttämään eri leffoja kuin muissa teattereissa. Valtavirrasta poiketen siis, jos haluat nähdä jotain muuta kuin maailmalla kovassa huudossa olevaa rakkaustarinaa, tutustu tämän teatterin tyrkytykseen.

5. Kino Adams

Jos leffat klubiympäristössä ovat mieleesi, valitse tämä!

Heureka

Heureka on Vantaalla sijaitseva tiedekeskus, jossa jokainen suomalainen on todennäköisesti vieraillut. Ja jos ei ole, niin nyt olisi aika. Tiedekeskuksen perimmäinen tarkoitus on tutustuttaa jengi tieteeseen ja teknologiaan itse kokeilemalla ja oivaltamalla uusia asioita.Heureka

Heurekassa on useita erilaisia tieteeseen ja teknologiaan liittyviä näyttelyitä, jotka vaihtelevat ajan saatossa, planetaario, erilaisia tapahtumia ja oppimisohjelmia. Ja vaikka Heurekan kuvaus saattaakin kuulostaa siltä, että toiminta olisi suunnattu vain lapsille, erehdyit perinpohjaisesti. Nou, nou, Heurekasta löytyy kaikkea tieteestä ja teknologiasta seka lapsille että aikuisille! Ja kaikkein parhaimpana bonuksena se, ettei pääsylippujen hinnatkaan päätä huimaa. Huokoisella hinnalla pääsee siis sisään niin aikuiset, kuin lapsetkin.